Cercar
Generic filters
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Cercar
Generic filters
Search in title
Search in content
Search in excerpt

David Lluch Cruz Areny Sumoll 2019

16,00

REF 7021001-2 Categories , Brand:

Areny 2019

 

Sumoll de vinya de 65 anys de gra ovalat a la Bisbal del Penedès amb sòl argilo calcari de la qual en surten unes 1000 ampolles anuals

 

La fermentació es realitza amb llevats espontanis i 1/3 part del vi acaba la fermentació i reposa en battonage de 4 a 5 mesos en bóta nova de roure francès i les altres 2/3 parts del vi en dipòsit d’inoxidable. Fermentació malolàctica espontània.

 

Introducció. Conte la llegenda que el sumoll era una varietat millorant, que es feia servir per donar capacitat de criança al cupatge clàssic de garnatxa i carinyena al Penedès. Caldrà prestar especial atenció en les seves elaboracions varietals i de vinya vella com aquesta on ens trobem davant d’un vi que es mostra tal i com és, doncs David Lluch l’ha despullat prou bé.

 

Aquesta particular forma de plantar cara a l’oxidació el fa bevible fins a 4 dies després d’obrir l’ampolla. Val la pena fer l’exercici de veure com la seva evolució positiva és continua, ens mostra que estem davant d’un vi que no solem decantar però aquells que tinguin un decantador a mà, si el fan servir durant uns 30 ó 45 minuts, els ajudarà a viatjar fins els seus racons més amagats.

 

Areny 2019. La vinya és de sumoll negre de tamany de gra mitjà i de forma ovalada. Tot el raïm és d’aquesta forma. Sempre m’ha cridat l’atenció aquest vi de sumoll.

És dels que ens fa arribar la part metàl·lica de la varietat, no sempre apareix però en aquest vi sempre hi ha sigut, elegant. Iris i violeta al nas amb tocs balsàmics i especiats. Els llevats i la mineralitat van de la mà a explicar-nos el terroir marcat pel calcari.

A la boca la fruita vermella és intensa, maduixa de bosc i gerds sobre un subtil fons especiat de pebre gris i negre. Àgil amb final àcid i llaminer, de taní polit.

 

Maridarà amb tot tipus de plats, és un dels vins negres més prestacional en quan a maridatges, no us quedeu només amb la carn vermella, poseu-lo a proba, us sorprendrà. Des d’una pizza, hamburguesa, canelons de peix o de carn, ànec, caldereta de llagosta, amanides i un llarg i interessantíssim etcètera. I és que estem davant d’un dels gustos catalans més descuidats del panorama de vi català de l’actualitat.

 

La frase. Sumoll. Al principi t’estranya però després ja no pots passar sense ell

X